Що йога робить з Юлією Рубінштейн

Що йога робить з Юлією Рубінштейн

Усе в нашому житті відбувається не просто так. Ми лише думаємо, що робимо вибір, щось вирішуємо, а насправді доля постійно дає нам якісь підказки, посилає знаки і чим раніше ми на них звертаємо увагу, тим швидше стаємо щасливими. Такий знак колись дався і мені та привів у йогу близько 5 років тому.

Спочатку йога була для мене просто фізкультурою, яка допомагала лікувати спину. Та досить швидко я зрозуміла, що вона може дати мені значно більше, ніж просто фізичне здоров’я.

Я пам’ятаю переломний момент, який назавжди змінив моє життя. В якийсь період своїх практик я спробувала аштанга-йогу і зрозуміла, що це початок зовсім нового етапу в моєму житті. Я почала заглиблюватися в свій внутрішній світ, розуміти хто я і для чого я в цьому світі.

Сказати, що йога змінює життя – нічого не сказати. Вона перероджує наново. Адже я позбулася проблем зі здоров’ям, стала вегетаріанкою, змінила роботу, майже повністю змінилося коло друзів. Усе зайве пішло саме по собі. Не можна сказати, що я в один день вирішила і позбулася чогось. Усе відбувалося поступово, дуже природнім шляхом. Йога нас направляє по житті, дає нам те,чого насправді потребуємо, тому варто навчитися приймати досить різні життєві ситуації.

Йога – це основа всіх знань. Це традиція, якій уже багато тисяч років. Тому вона була є і буде. На жаль, сучасним людям досить складно прийти до справжньої йоги. Вона вимагає часу та важкої праці над собою. Лише через декілька років практики можна збагнути наскільки ця практика є духовною. У людей на це немає ні часу, ні терпіння. Однак, не можна побачити глибину знаходячись на поверхні. Це стосується як аштанга-йоги та і бгакті-йоги, які віднедавна я почала поєднувати.

Дуже важливо спробувати різні стилі, позайматися у різних вчителів і лише потім вибрати саме те, що підходить твоєму тілу та душі.

Зараз читаю багато ведичних текстів. Я хочу ще більше пізнавати. Чим більше я знаю, тим більше знають і мої учні. Це, впринципі, місія кожного вчителя – передавати знання. І це не якась педагогічна аксіома, а це те, чому вчить нас Йога. У житті ми всі вчителі один для одного.

Найбільше на шляху пошуку себе мене підтримувала мама. Це людина, яка віддає себе на всі 108%, коли я починаю щось нове. Вона навіть паску вегетаріанську спекла цього року для мене! Хоча сама не займається ні фізичною йогою, ні спеціальної дієти не має. Підозрюю, що вона бгакті-йог J

Зараз в Україні проводиться багато майстер-класів, відкривається шкіл йоги. Тому йога стає більш доступною, ніж, скажімо, ще років 10 тому. Сьогодні не треба збирати кошти, щоб поїхати, наприклад, в Індію до майстра. Сьогодні найкращі світові майстри самі приїжджають в Україну на такі фестивалі як Аватар. І це, я вважаю, також певний знак долі, на який нам всім варто звернути увагу.

Дізнавалася Саша Ступаковська.

Посмотреть расписание классов

Посмотреть интервью с мастерами фестиваля

Подписаться на интервью Купить билет

Подписывайтесь на наш канал в Telegram

AvatarFest Tribe

Дружная, полезная и уютная telegram-группа фестиваля Аватар.

Перейти